JKR 10, Kg. Sireh
Jumaat, 02 Nov 2007

Majlis Sambutan Hari Raya PASTI Peringkat Negeri Kelantan telah diadakan dengan meriahnya baru-baru ini di JKR 10, Kg. Sireh. Ianya merupakan majlis anjuran bersama antara PASTI negeri dan Majlis Guru PASTI (MGP). Guru-guru PASTI dari seluruh kawasan telah hadir memenuhi dewan terbuka tersebut sejak awal pagi lagi dengan keluarga masing-masing sambil membawa beraneka jenis kuih muih dan juadah untuk dinikmati bersama.

Setiausaha PASTI Kelantan, Mohd Nuri Mat Yaacob dalam ucapannya antara lain menyentuh :- tentang perlunya penglibatan sepenuhnya guru PASTI dalam kempen pilihanraya umum nanti, di samping bermati-matian mempertahankan Kerajaan Islam Kelantan yang di sayangi. Beliau juga menyeru agar para guru melipatgandakan usaha mempromosikan kempen pengambilan pelajar bagi sesi pengajian tahun 2008 baik di peringkat kawasan mahupun cawangan.

Sementara itu, Pengarah PASTI Kelantan, YB Mohamad Zaki Ibrahim pula dalam amanatnya meminta hadirin mengambil iktibar & renungan dari kisah perjuangan srikandi islam Zainab Al Ghazaly, pemimpin Jami’ah Saidatina Muslimah yang merupakan sayap kanan kepada Hizbul Muslimin semasa era kebangkitannya di Mesir yang dipelopori oleh Asy Syahid Imam Hasan Al-Banna.

Sebelum menikmati juadah yang disediakan, majlis terlebih dahulu di serikan lagi dengan slot ceramah perdana oleh Ketua Muslimat PAS Kelantan, Ustazah Zailah dan penyampaian sumbangan duit raya kepada kanak-kanak yang hadir bersama ibubapa masing-masing.

raya-pasti.jpg

raya-pasti-2.jpg

 

Advertisements