Salam perjuangan
Perang pilihanraya telah bermula dan menyaksikan pelbagai peristiwa pelik yang tidak terfikir di kepala. Antara pengumuman lewat SPR mengenai calon yg bertanding d dun muara tuang.pengumuman spr mengenai larangan menggunakan pembesar suara utk program hiburan.
Saya diamanahkan utk bertugas d upu beladin di dalam din beting maro. Satu-satunya dun bagi saya mempunyai peluang yang cerah utk di menangi PAS. Ada beberapa isu yg menyebabkan penduduk di situ menyebelahi pas antaranya ialah tiadanya pembangunan yang sepatutnya berlaku setelah 25 tahun pbb memerintah sarawak. Janji untuk membuat jambatan belum dipenuhi. Tadi saya berkesempatan berjumpa dengan salah seorang petugas umno sebelum ini selama 25 tahun yg lalu kini mengaku telah meletakkan jawatan dlm pbb dan akan menyokong pas demi kepentingan penduduk kampung mereka yang dinafikan hak menikmati pembangunan malahan di rampas tanah mereka pula dengan pelbagai alasan di cipta. Pbb yg bergolak akibat pengaruh kekeluargaan calon pas yang ramai.
Saya hanya mampu membantu dengan melaksanakan segala amanah dgn baik dan berdoa moga Allah memberikan pertolongan dengan membuka pintu hati pegundi di dun beting maro akan memilih calon pas abang kerde pada 16 april nanti.