Salam perjuangan,
Telah dua hari peristiwa bersejarah 9 julai berlalu namun ianya masih kuat terpahat d kalbu rakyat yg cintakan keadilan. Gelombang ini mungkin akan bertambah kuat jika pihak SPR dan Kerajaan masih berdiam diri dan tidak mengambil langkah yg sepatutnya utk menjadikan SPR betul-betul bebas dan melaksanakan tuntutan 8 perkara supaya demokrasi di Malaysia tetap subur dan berjalan tegak.
Saya juga ingin mengucapkan syabas kepada polis yg berjaya mengawal keselamatan kumpulan patriot yg di pimpin oleh KJ utk berhimpun dan seterusnya berarak ke stadium dgn aman. Alangkah baiknya jika IGP juga mengarahkan anak buahnya supaya menjaga keselamatan semua pihak bukannya mengambil sikapdouble standard dengan menahan kumpulan kuning dan masa yg sama memberi kebebasan kumpulan merah wlpn telah diisytihar haram oleh menteri.
Saya juga berharap IGP tidak termasuk dlm golongan yg cuba mengampu PM dengan memberi laporan dan angka2 yg tidak betul. Jumlah 6 ribu yg hadir adalah angka yg tidak munasabah. Saya bimbang jika amalan mengampu dan memberi laporan tidak betul ini menular kepada anak buahnya menyebabkan pihak polis semakin tidak cekap menangani isu sebenar. Cabaran supaya buat laporan polis jika ada yg di layan secara kasar adalah merupakan kenyataan yg sukar dipercayai. Apa jadi kepada DS Anwar dan pegawal peribadinya yg berdarah muka, Mat Sabu yg di rempuh dgn pajero, khalid samad yg menerima 6 jahitan d kepala dan paling menghiris kematian allahyarham burhanudin yg ketika mengalami sesak nafas akibat gas pemedih mata dgn tangan bergari. Di manakah belas ihsan polis dlm isu seperti ini

?