image

image

Salam perjuangan,
Kenyataan PM bahawa pru 13 nanti boleh diadakan bila-bila masa tanpa perlu menunggu cadangan penambahbaikan dari jawatankuasa parlimen yang dibentuk.  Pengumuman begini membawa beberapa maksud iaitu memang pru 13 sudah benar-benar dekat seperti yg diwar-warkan di sekitar bulan november 2011. Ianya juga bermaksud bahawa jawatankuasa parlimen yg di bentuk adalah hanya kosmetik untuk mengelabui mata rakyat terhadap kepincangan SPR dan Kerajaan yang memerintah.

Persiapan menghadapi pru tersebut perlu dipertingkatkan supaya kes-kes yg pernah dihadapi oleh parti pembangkang seperti tahun-tahun yg lepas tidak berulang. Orang mukmin tidak patut di patuk dua kali pada tempat yg sama.

Cita-cita untuk memerintah putrajaya semakin menebal di dalam minda setiap parti yg bertanding. PM telah menegaskan bahawa putrajaya akan dipertahankan walau dengan apa cara sekalipun. Pakatan rakyat juga berikrar akan merampas putrajaya dengan sepenuh tenaga hatta nyawa sekalipun melayang. PRU 13 adalah merupakan saingan yg agak sengit sepanjang tempoh pru diadakan.