SEBAIT BICARA

image_02_typing.jpg

Terima Kasih kerana telah mengunjungi Laman WordPress saya. Sekiranya saudara/saudari berhasrat untuk meluahkan pendapat ataupun komen sila nyatakan di dalam petak ‘your responses’ di bawah. Terima kasih.

63 Komen (+add yours?)

  1. perantausepi
    Sep 02, 2007 @ 15:59:15

    tahniah…walaupun ana x kenal cikgu nuri…tapi at least ana sokong perjuangan parti islam di kelantan khususnya di kube kriye…

    cikgunuri said : selepas ini enta akan lebih kenal dgn ana.. ๐Ÿ™‚

    Balas

  2. Ore Kito
    Sep 05, 2007 @ 05:42:37

    Tahniah…kpd cikgu uri..zaman kian maju seiring enta pun dah maju…ada web sendiri…hebatttt !!!

    Balas

  3. Akashah
    Sep 05, 2007 @ 05:43:26

    tahniahh….

    cikgunuri said : syukran…

    Balas

  4. kamal
    Sep 12, 2007 @ 06:27:20

    menyuarat dewan harian mlm ni………..

    Balas

  5. kamal
    Sep 12, 2007 @ 06:32:17

    asmekummmmm

    Balas

  6. hisyamuddin
    Sep 26, 2007 @ 05:33:11

    Salam,

    menarik betul blog cikgu… teruskan usaha.

    Hebat-Hebat!!

    Balas

  7. hisyamuddin
    Sep 27, 2007 @ 07:34:23

    salam,

    tahniah cikgu.

    syam

    Balas

  8. mts student
    Okt 14, 2007 @ 12:39:43

    hisyamuddin pelajar mts jugok ko?

    Balas

  9. mashie
    Okt 24, 2007 @ 15:09:01

    Salam…tahniah cg..
    ana smpt gak skjp ngn cg ms kt rahmah knali n kt taqaddum..
    truskan perjuangan!!!!:)

    Balas

  10. org puchong
    Nov 01, 2007 @ 02:56:30

    salam. hari ni baru tau sahabatku ada blog yang diminati ramai dan terbukti kehebatan penulisannya. moga Allah Taala memberi kekuatan yang berterusan untuk terus berada di dalam perjuangan.

    Balas

  11. Pemuda
    Nov 04, 2007 @ 05:28:35

    Salam ziarah cikgu! Wah Cikgu pun ade blog…Teruskan menulis cikgu…

    Balas

  12. dhalyanun
    Nov 05, 2007 @ 12:51:45

    Tahniah Cikgu,

    Laman blog yang mesti saya lawati setiap kali saya layari internet… Alhamdulillah, teruskan nukilan pena Cikgu…

    Wassalam..

    Balas

  13. ismod
    Nov 06, 2007 @ 04:21:07

    BPR Siasat Tok Guru Yang TIDAK AMBIL RASUAH, yang AMBIL RASUAH diLEPASKAN!!

    sila ke http://www.pemudapasdemit.blogspot.com

    Balas

  14. ore pasir mas
    Nov 06, 2007 @ 06:51:28

    cikgu..
    sy kesian dgn nasib Datuk ramli Yusof (JSJ bukit Aman) terkena tuduhan rasuah baru ni..
    bg saya itu lah kes balas demdam..
    semuanya angkara Datuk johari Baharom yg kena siasat ambik duit cina along berjuta ringgit..
    jahat sggoh ore UMNO ni

    Balas

  15. khairulaznankasim
    Dis 24, 2007 @ 15:14:32

    tahniah Sahabatku Nuri kerana dapat aktif pada peringkat yg tinggi… spt kamaruzaman (k p wilayah). Ana baru jumpa laman web anta kejap tadi dlm tranungkite. Ana di BB lagi.

    TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN ENTA. SAMA-SAMALAH KITA BERJUANG MENEGAKKAN SYIAR ISLAM

    Balas

  16. cikgu nik man
    Jan 02, 2008 @ 05:04:12

    Tahniah.

    Teruskan perjuangan demo
    daripada sahabat demo

    cikgu nik man, gua musang

    BUAT CIKGU NIK MAN..TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN & KATA2 SEMANGAT ITU..

    Balas

  17. Park Chue ( we pengkalan kubor salor )
    Jan 03, 2008 @ 07:17:52

    Salam Cikgu…

    Tahniah coz dapat membuat laman blog sendiri…sori coz x sempat nak jumpe cikgu raye haji baru2 nie…

    banyakkan lagi buat program kat kg saya tu…rasenye cikgu kenal saya nie..yang kerja kat johor nie..ex-dpp kwsn kubang kerian..

    ok..salam..

    MEMEBANGUN BERSAMA ISLAM..

    SALAM…INSYALLAH PAKCHUE, KALU ADA KEJE O KAT KELATE..PULANG LAH…
    ๐Ÿ™‚

    Balas

  18. Park Chue
    Jan 04, 2008 @ 09:18:09

    Salam….

    hajat dihati meme lah nk balik keje di kelate..sekure2nye dpt sy join lagi jemaah-jemaah yang lain…kalu ado peluang2 yg berkaitan ngan bidang sy nie…harap2 dapat lah cikgu beritahu nanti…ermm oklah…kalau ade kesempatan nanti insyaallah sy gi umoh cikgu..ok..salam..

    Balas

  19. pmerbok
    Jan 22, 2008 @ 09:12:23

    cikgu nuri rupanya, kita selalu jumpa dala program pas ni baru tau nama, bolehla nanti berkongsi idea dengan kami

    TERIMA KASIH.. SAMA2LAH KITA BERJUANG BG MENEGAKKAN AGAMA ALLAH

    Balas

  20. Une_Muslumane
    Jan 24, 2008 @ 02:10:46

    Assalamualaikum cikgu..

    Blog yang bagus..kalau ambe balik kelate mengundi dan at the same time nak jadi petugas…ambe nok kontek muslimat mano beloh Kg SIreh dan Taman Guru , Pintu Geng?

    SALAM..ENTI BOLEH BERHUBUNG TERUS NGAN MUSLIMAT NEGERI, TING 1, BANGUNAN PAS ๐Ÿ™‚

    Balas

  21. Park Chue
    Jan 24, 2008 @ 09:17:39

    Salam cikgu…

    Sy dpt maklumat dari kawan yang UPU Pengkalan Kubor x brapo nk bergerak sgt dalam menarik pengundi2 mudo yg lain…Minta Ustz Bukhari turun berbincang dgn peringkat bwh sana…Sy jauh untuk membantu buat maso nie…Insyaallah dekat mengundi baru dpt pulang…Kita perlu Gempur sehabis2 nya…jgn nampak lesu…oklah..salam

    Balas

  22. masila97
    Feb 18, 2008 @ 16:59:13

    akum,

    ambo terjumpo web cikgu ni pagi takdi. HEBAT….
    Teruskan perjuangan…

    Salam Ukhwah, masila musri

    TERIMA KASIH

    Balas

  23. ZAIDEE
    Mac 04, 2008 @ 03:19:55

    Cik gu Nuri,

    Kalau masih ingat ambo Zaidee (Zaidee Nibal) dulu selalu dok sparing di Blok A, Sains Mache. Ambo kini di KL, berkhidmat di Jabatan Penilaian & Perkhidmatan Harta, Kem.Kewangan Malaysia. Saya terpegun dan kagum dgn Cik gu Nuri. Baru Buka web today anyway anda berada dilandasan yang betul teruskan perjuangan. Sekian.

    Zaidee Nibal

    Balas

  24. orang tere
    Mac 04, 2008 @ 12:37:51

    tahniah…

    Balas

  25. Park Chue
    Mac 11, 2008 @ 04:36:38

    salam…

    alhamdulillah dengan berkat doa rakyat kelantan kita dapat mempertahankan kerajaan Islam di Kelantan di bawah Kepimpinan Ulama dan Tok Guru…Sesungguhnya Allah memberkati doa2 kita semua…Bersyukur kepada allah swt….

    Ana x sempat nok jupo cikgu ari tu kat pos panas kg pgkln kubor coz ana kena standby di jalan masuk ke UPU…isnyaallah jupo balik lagi skali lah…

    Takbir3x..Allahuakbar!!..UPU Kg Pengkalan Kubor Catat Sejarah kerana selama 3 Penggal kita kalah kat UPU tu…Golongan pemuda memainkan peranan besar dalam kemenangan kita di UPU Pgkln Kubor..dengan Saluran 3 sebanyak 51 majoriti bagi Parlimen dan 60 majoriti bagi DUN..keseluruhannya UPU Pgklan kubor PAS menang sebanyak majoriti 125 undi bagi Palimen dan majoriti 128 undi bagi DUN..’

    Sekian..Takbir…Salam….wan

    Balas

  26. Mohamed Azizi Bin Md Lajis
    Mac 14, 2008 @ 12:33:46

    Assallammua’laikum,
    Pertama kali taniah atas kejayaan PAS mengekalkan Pemerintahannya di Kelantan, dan Mengibarkan panji-panjinya ke Kedah Perak dan Selangor serta P.Pinang. Tuan saya amat tertarik ingin berkongsi pengalaman dalam usaha Koridor Depu kami ingin berkongsi pengalaman, dapat kiranya tuan melawati laman web saya di http://www.gaharu.bravehost.com sekian Terimakasih.

    Balas

  27. matdin
    Mei 08, 2008 @ 18:19:35

    Akum cikgu pada pandangan saya,kita sebagai ahli pas tak sepatutnya bagi kerusi parlimen p.mas pada berahim ali,cikgu tgklah sendiri dalam sidang parlimen,berahim ali lebih menyokong kerajaan daripada pembangkang,dia mcm tak sedar diri yang dia dapat jadi calon kat ctu pun atas ehsan daripada tok guru presiden dan tok guru menteri besar,mana slogan hok dia duk kata masa ngempen dulu,dio kata kalu buleh masuk parlimen dio nok tetang bn habis2,loni napok sokong puok2 bn pulok,cikgu tolonglah sapa ko pimpinan pas ngundi pulok bolah bui ko dio parlimen,kalu nok sokong kerajee pokloh gak,maaplah cikgu saya tak berapo suko nge berahim ali,saya duk risa takut nyo masuk bn pulok jah..

    jwp : Insyaallah, apa yang pimpinan kita lakukan mungkin ada hikmah di sebaliknya. Kalau terbukti dia lari dari roh perjuangan kita, tak payah pimpinan ambil tindakan tetapi rakyat sendiri akan menolaknya. Yakinlah perjuangan yang suci ini akan di jaga oleh Allah SWT.

    Balas

  28. isakel
    Mei 19, 2008 @ 12:34:48

    Perbanyakkan sabar
    Moga roh ibu dicucuri RahmatNya
    Berdoa selalu untuk arwah
    Kita sebagai anak jangan lupa
    Sedekah jariah…untuk mereka

    jwp : Terima kasih atas doa yang diberikan.

    Balas

  29. khairulaznankasim
    Mei 21, 2008 @ 06:47:04

    takziah nuri..semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh ibu anta. Ana sendiri kehilangan ayah dan bonda dalam masa yang singkat… ayah pada 3 ogos 07 dan bonda pd 25 mac 08..kita doakan mereka berada dalam nikmat kubur seblum ke syurga Allah swt. jangan lupa doakan mereka setiap hari…

    Balas

  30. matdin
    Mei 22, 2008 @ 12:18:53

    akum cikgu sy dapat berita ezam mat noor masuk umno,masa nok ngundi baru ni dio mari ceramah sekali nge dato husam d kg kota,ni bunyi kabar nok masuk umno pulok,meme puok2 umno ni xleh nok cayo..,sy pernah dgr ceramah ezam d kelang dulu,bukan main dio kato ko umno,pahni dio jilat pulok hik dio ludah,kito puok2 pas bobehlah duk baik nge puok2 umno wat rugi ko kito jah,

    Balas

  31. matdin
    Mei 22, 2008 @ 12:34:53

    Takhziah pado cikgu,semoga arwah ibu cikgu dicucuri rahmat dan ditempatkan di tempat orang2 beriman

    Balas

  32. Hj. Abd. Rashid
    Jun 02, 2008 @ 00:51:08

    Takziah. semoga Allah menambah kekuatan kesabaran dari masa kesemasa.Semoga Allah menempatkan arwah bonda anda bersama org 0rg yang beriman

    Balas

  33. edek
    Jun 17, 2008 @ 06:49:19

    Semoga rohnya dirahmati Allah

    http://usahawanmuda.wetpaint.com/

    Balas

  34. edek
    Jun 17, 2008 @ 06:51:10

    Semoga rohnya dirahmati Allah

    http://usahawanmuda.wetpaint.com/

    Balas

  35. Park Chue
    Jun 29, 2008 @ 04:45:57

    Salam…takziah ko cikgu di atas pemergian ibunda yang tercinta…mintak maaf coz ana baru je tahu…skarang ana akan berpindah ke kemaman bulan julai nie..harap2 dapat balik kg tapi x dapat…ok…

    semoga rohnya dicucuri n dirahmati Allah…al-fatihah..

    Amin..

    Salam perjuangan

    Balas

  36. EX PKP
    Jul 06, 2008 @ 07:08:23

    Assalamualaikum,

    Apa khabar? Ana harap semua baik-baik belaka. Maaf tidak bagitau pasal ‘resignation’ ana. Semua ni ana lakukan untuk kebaikan keluarga ana, bagaimanapun ana ucapkan selamat maju jaga kepada saudara nuri dan pmbks semua. Teruskan perjuangan untuk rakyat kelantan dan umat islam semua. terima kasih

    Balas

  37. umar mukhtar
    Sep 06, 2008 @ 16:18:25

    Salam cikgu, boleh la layari juga blog anak buah kecik ini di http://www.ruangstella.blogspot.com Tidaklah hebat dan comey macam blog cikgu. Sekadar jadi tempat ‘tepek’ artikel pihak lain yang menarik dan juga bahan2 sendiri yang ‘terbuang’. Sempat dikemaskini pada masa yang benar2 terluang sahaja. Satu lagi blog yang mungkin boleh cikgu intai adalah http://www.gegesake.blogspot.com. Ini blog mahaguru saya seorang lagi. RAMADHAN KARIM!

    Balas

  38. matdin
    Okt 06, 2008 @ 15:19:37

    akum cikgu,saya cukup kecewa dgn berahim ali,masa dale hujah tv9,6hb 10 2008,pngerusi tnya dia,antara PAS ngan bn mano hok dio suko,duo2 dia tak suko,meme dio tak sdar diri,aritu tnding guna lmbang PAS,pastu dio kato dio xsuko ko ore buke melayu,sedangkan slogan PAS ialah PAS untuk semua,kalu dia tanding pat rama cina nge india walaupun dia guna lambang PAS saya rasa dia akan kalah kopang,loni dio sdap kecek tok suko ko buke melayu mugo tanding d pasir mas tmpat hok rama melayu,acu tanding kl..kalohla..ngundi pulok bui ko ustaz wil lh pulok jadi calon,maaplah ckgu.

    jwp : Saya boleh bersetuju dengan pandangan anda. Apapun kita kena serah kepada pimpinan untuk buat keputusan dalam hal calon akan datang. Sebagai ahli PAS yang memahami tuntutan wala’ maka kita mesti menerima keputusan pimpinan walaupun ianya pahit buat kita.

    Balas

  39. ore kito
    Okt 07, 2008 @ 12:53:31

    akustuju nge mat din,berehim ali meme xsedar diri,dio duk nyohor ko melayu,akhirat sesok tuhe tok pilih melayu ko cino ko india ko,tuhe pilih ore hok ikut perentah dio,kalu cino ikut perentahNYO,cino tu masuk syurga,jange duk sohor sngatlh melayu tu,yang pnting amale kito,kalu jd melayu pon,tpi pitih hok wat gertok tendong,masuk poket sendiri,tu tok doso ko berehim ali,,kalu de bekas umno meme lgu nilah,baru ni aku kelik dari kl,sapa d bentong aku tgok kain rentang slamat ari rayo berehim ali skali gan kuli,guano g bubuh gamba kuli umno sbeloh dio tu,bubuhla gmbar tok guru nik aziz,baso berehim xkene jaso,cikgu kawe meme bencilh perangai berehim ni,,maso nok jd calon dulu kecek lain,bilo mene g baik nge set2 umno..

    Balas

  40. matdin
    Okt 08, 2008 @ 12:21:34

    TIME KASIH CEKGU KERANA RESPONS CKGU TU,,

    Balas

  41. matdin
    Okt 18, 2008 @ 08:54:19

    akum ckgu,saya mndapat berita dr kawan saya dri pmas,mengatakan berehim ali akan masuk umno sebaik saja dollah badawi serah jawatan ko najib,mtak ckgu tanyalah husam musa tu btul ko dok berito tu,mugo dio ke hok rekemen ko tok guru suruh berehim ali tanding at6h tiket pas,kalu ckgu nok tahu puok2 pas bawahan pasir mas maroh belako ko dio,baso tok kene budi…salam

    Balas

  42. Wan Jar
    Nov 09, 2008 @ 09:54:51

    Assalamualaikum ya sahabat… (Cikgu Nuri dearest)

    Ana harap anta sihat walafiat di kala ini.
    Setelah sekian lama kita dipisahkan oleh masa, akhirnya dgn izin Allah, maka dibukakan hati ini utk cuba membrowse cari kan halaman blog anta yg ana dengari dari kalangan sahabat2 kita yg lain. HInggalah dibawa ana ke halaman blog anta yg membanggakan ini.

    Alhamdulillah, wajah anta yg sekian lama terpahat di minda ini akhirnya terpampang didepan mata, walaupun masih terpisah dek paparan skrin saja. Anta masih tetap berwajah ceria sama seperti dahulu, cuma kematangan anta jauh lebih terserlah sekarang ini berbanding ketika kita masih dialam persekolahan 20 tahun yg lampau. Masyaallah, begitu cepat masa memisahkan kita. Walaupun dlm jarak masa yg sedemikian itu, perbezaan yg ketara hanyalah dgn sedikit kehadiran helaian putih di bawah kopiah anta, yg juga mengingatkan ana betapa kita sudah pun melepasi separuh perjalanan alam kehidupan dibumi yg nyata ini. (Lantaran ana yg seusia anta pun juga sedang dikurniai helaian2 keinsafan itu…). Alangkah indah nya kenangan yg lampau itu ya sahabat, andai nya mampu kita putarkan masa…. namun lumrah manusia ialah utk menempuh usia dan menuju kearah kemajuan dan kejayaan masing2… dan begini lah kita sekarang seadanya… ana dgn jalan yg ditentukan ini dan anta pula dgn jalan perjuangan anta yg murni dan seharus nya menjadi kebanggaan ramai sahabat2 seangkatan kita yg lain nya…

    Salam siber dari ana yg baru dapat menjejaki anta selama ini. Bak kata pepatah Alleycat zaman kita dahulukala: Spt layang2 terputus tali nyer lah… sekarang baru terjumpa balik itu layang2 dgn tali dia lah…

    Insyaallah, kalau anta ada masa disebalik jadual anta yg penuh itu, tolong kindly drop me an email juga ya, wahai sahabat lama ku…

    Ikhlas,
    Wan Jar Rodu
    Smach88

    jwp : Wahai sahabat semoga kita akan berjumpa satu hari nanti

    Balas

    • Abdul Hadi ( Adi Sitok)
      Jun 05, 2009 @ 16:11:57

      Salam Cikgu Nuri
      Tak sangka dapat jumpa kawan satu batch di science mache dulu di alam cyber. Saya Adi Sitok asal Rantau Panjang. Loni duk menetap di Balakong Selangor. Dah 20 tahun kite tok jupo. Tak sangka anak didik science mache hebat2 jugok. Alhamdulillah. Saya doakan semoga anda berjaya dalam karier anda. Semoga kite dapat jupo satu masa. InsyaAllah.

      Ganbatte kudasai
      Mata itsuka aimasho (Ambo kecek jepun bolehlah. Bahasa Arab fail dulu)
      Adi Sitok

      Balas

  43. Arif Afham
    Nov 23, 2008 @ 08:31:15

    Salam Cikgu,
    Saya dah SMS kpd Cikgu mohon tanya pendapat Cikgu pasal 2 hal ni…so, sekali lagi saya mohon Cikgu jawab dengan ikhlas..
    Saya mohon Cikgu huraikan kekusutan ni…2 artikel (berita) ni saya baca dalam Harakahdaily dan buatkan saya tertanta-tanya.
    1. Kerajaan Kelantan menyumbang kepada Kelab Lion utk projek bina rumah kanak Sindrom Down.Persoalannya :setahu saya HARAM bekerjasama dgn Yahudi dan agen2nya spt Kelab Lion ni..so, apa komen tuan?
    2. TG Nik Aziz hadir menyaksikan penyerahan ‘kain kuning’ di Ketik Siam, Tumpat..
    Persoalannya : kan dah terang bahawa kita tak boleh nak get involve dlm sebarang acara agama lain dan mengikut Al Qardhawi,hadir menyaksi dalam istilah menyetujui juga termasuk dalam ‘get invole’ ini…..so, apa komen dan jawapan Cikgu…
    terima kasih.

    jwpn : Saya yakin apa yang TG NA buat adalah berdasarkan agama. Saya tidak berani komen perkara yang berkaitan dengan aqidah di bimbangi salah. Jika saudara tidak jelas sila bertanya kepada orang yang saudara lebih percaya dalam agama. Harap maklum…

    Balas

  44. Ilham Zayyad
    Nov 27, 2008 @ 01:43:33

    Salam Cikgu Nuri…

    Saya tertarikh dgn komen Arif Afham tu dan saya dapat tahu bahawa Cikgu tak balas@respon pun SMS dia..Rasanya tak patut ler gitu..dgr kabar dia tu bekas anak didik Cikgu dan berada di bawah sayap Pemuda K.Kerian juga..jadi,apa salahnya menjawab SMS dia..Cikgu sebagai pimpinan islam bagi saya kurang kena layan begitu..

    Lagi satu, nampak gaya Cikgu ni mengamalkan budaya taqlid…yelah, budak tu tanya pendapat cikgu berdasarkan peribadi Cikgu sebagai pimpinan yg pada hematnya dan hemat saya bahawa ilmu di dada agak mantap..seharusnya Cikgu punya pendirian dan hujah sendiri..kalu ye pun apa yg TGNA buat tu betul..you just give him a reason..why can!! and if what does TGNA do is wrong..you also must give him (Arif Afham) a / the reason why wrong?????

    Please refer tu Arkib Negeri (Harakahdaily 11 Nov) abaout the news…Kerajaan Kelantan sumbang RM50,000 kpd Kelab LION……

    jwp : Terima kasih atas komentar. Saya juga akan berterima kasih sekiranya saudara jugak dapat memberikan pendapat untuk menyelesaikan kekusutan arif ilham… Secara jelasnya kita tidak boleh memandai dalam perkara yang kita tidak tahu….Bagi saya mengaku tidak tahu lebih mulia dari memberikan pandangan yang salah.

    Balas

  45. Kamil Hj. Hassan Fauzy
    Dis 09, 2008 @ 15:56:44

    Salam Tuan…

    saya baru 2 minggu balik dari Kelantan atas urusan bisnes dan sempat melawat ke PMBK utk cari ilham & idea baru.sejak dari allahyarham datuk saya lagi, jika dia nakkan idea baru, ke Kota Bharu ler dia akan turun.(my grandpa very closed to Dato’ Asri) 1st…Saya kagum PMBK punyai Pengurus Modal Insan yang dilahirkankan dari arena seorang GURU..saya yakin, Cikgu lebih memahami jiwa dan visi “MODAL INSAN” itu sendiri..
    Nampak gaya, saya akan cadangkan Johore Corp. juga kena wjud jawatan Pengurus Bhgn. Modal Insan dan dilantik dari golongan ahli akademik macam Cikgu….doakan saya…

    Kamil Fauzy Dato’ Hj. Hassan Fauzy,
    Ass. General Manager 1,
    DSJ Comp. Ltd,
    Johore.

    jwp : Terima kasih atas lawatan ke kelantan dan mengambil idea dari pmbk sawit. Semoga johore corp lebih berjaya pada masa akan datang. Saya hanya insan biasa yang baru dalam bidang ini…Jangan terlalu memandang tinggi. Tq

    Balas

  46. Park Chue
    Dis 15, 2008 @ 00:11:47

    salam perjuangan cikgu,

    semoga cikgu sentiasa dalam keadaan sihat di samping keluarga tercinta, di sini saya ingin menyatakan beberapa isu dan permasalahan yang melibatkan kg saya selepas Pra PRU12, sebagaimana yang telah saya berhubung dan bejumpa tempoh hari dengan cikgu. Untuk makluman cikgu, kebanyakan penduduk amnya warga emas dan pemuda kurang berpuas hati prestasi yang ditunjukkan oleh Ketua Kampung. Segala permasalahan di kampung pengkalan kubor salor kurang diberi PERHATIAN oleh K.Kampung, Diharap Cikgu selaku wakil kepada YB harap dapat turun dan mendengar sendiri isu ini. Diharap juga YB DUN Salor dapat meluangkan sedikit masa untuk turun ke kg saya untuk mendengar n selesaikan.

    Ketua Kampung kurang mengambil tahu dan perhatian terhadap kampung saya, saya hairan di mana silapnya, ia hanya tertumpu di kg aur duri sahaja. Jika dapat diluangkan sedikit masa datang berjumpa dengan penduduk, ia adalah sewajarnya dapat dihuraikan kekusutan tersebut.

    oklah…itu sahaja yang saya dapat nyatakan selaku wakil pemuda di kampung. Salam perjuangan.

    jwp : Kalu boleh perkara ini hendaklah di bawa perbincangan ke dalam mesyuarat PAS Cawangan Pengkalan Kubor dan berminit supaya lebih bertanggungjawab. Kalu nok puas hati semua orang susah la.. Sila sebut beberapa calon yang lebih baik atau sama dengan penghulu sedia ada..

    Balas

  47. Park Chue
    Dis 16, 2008 @ 03:25:38

    Salam perjuangan..

    Insyaallah sy cube ajukan hal ini. Buat masa ini, PAS cawangan Pengkalan Kubor macam tidak berfungsi di mana ramai yang nak melepaskan tangan, tidak dinafikan selama ini sy sendiri tidak pernah dijemput untuk menghadiri mesyuarat. Entah buat atau tidak, setahu saya dah lama tidak diadakan mesyuarat cawangan. Isu berkaitan tidak semestinya untuk menukar penghulu atau sebaliknya, cuma di peringkat DUN dan Kawasan dapat menegur atau memberi teguran agar penghulu tidak lalai dalam tanggungjawab yang diamanahkan…Kita berkerja kerana Allah, mungkin ia terlepas pandang. Diharap segala permasalahan dapat diatasi dengan sewajarnya. Wadah perjuangan adalah yang UTAMA…

    Salam…

    Balas

  48. rose diana@anak sedara
    Dis 27, 2008 @ 17:41:54

    layari blog baru ku….

    jwp : Sudah pun dilayari… Tahniah di atas pembikinan blog yang menarik. Semoga pertemuan kita di alam siber akan terus mengikat tali persaudaraan yang kekal abadi. Salam Hijraturrasul dan Happy New Year

    Balas

  49. rose diana@anak sedara
    Dis 27, 2008 @ 17:44:15

    layari blog baru ku di….

    http://rosedeeana.blogspot.com/

    Balas

  50. KTV04
    Jan 07, 2009 @ 09:19:14

    Sama2 kita umat islam Boikot barangan Israel laknatullah & sekutunya

    Balas

  51. Hj Sulaiman
    Feb 05, 2009 @ 06:47:19

    salam….

    terima kasih dan tahniah atas tindakan segera.. lubang di jalan ke masjid kbg. kerian sudah ditimbus batu tadi.harap turat tar secepat mungkin..

    Balas

  52. Hj Sulaiman
    Feb 12, 2009 @ 16:56:33

    Salam..
    Rasanya dah kena pada masa utk pihak berkenaan menurap jalan berlubang di Jalan masjid K.Kerian. Cikgu Nuri dah laksanakan fasa 1 dgn menutup lubang2 tu dengan batu tapi malang sekali, mungkin pengguna jalan tu masih fobia dan mereka menduka jalan tu masih berlubang..lalu jadilah kenderaan (kereta&motor) akan mengelang dari tapak lubang tersebut (w’pun lubang dah takde – Cikgu Nuri dah hantar orang tambun)…
    Jadi, ambo harap benar2lah…Cikgu buleh laksanakan fasa ke-2 pulak itu turap sahaja lubang yang dah ditambun batu tu dengan tar..kos tak abis pun RM2000…takpun dala RM1000 pun dah lebih pada cukup..
    Mtk sgt2 Cikgu selesaikan hal ni dan saya yakin Cikgu buleh buat.
    wassalam

    Balas

  53. mat din
    Feb 24, 2009 @ 23:56:15

    salam ckgu,saya oyak doh dulu berahim ali ni xleh nok caya…,tgklah loni,dia nok masuk umno,btullh sain sy dr pmas oyak dio akan msuk umno,sebaik saje paklah ltak jwtan,,jge duk cayo ko puok2 umno ni.lgumna loni,puok2 pas kno tipu ko berahim ali,,ustaz wil molek2 jd mp ctu,gnti ngan berahim,,loni xguno doh nyesal,,len kali oyak ko puok2 pas,tmbah2 husam tu jge duk baik sngat nge bekas2 umno ni,tu roseli berahim tu buke buleh cayo sgt,,dio masuk pas mugo xleh cri make nge umno,acu umno mene,,diolh hok paling kuat ngato ko pas,,sapo xknal seli tu bekas adun 46 salor.2×5 nge berahim,,lain kali dengar etek gak suara akar umbi ni,,maaplh kalu tkasar,,tp sy nok maroh sbb pas muroh ati sgt bui jwtan ko puok2 umno,sedangkan puok2 pas ramai lg hok molek2,hok duk bjuang siang malam,tp xdhargai,,pantang umno buang ckit pas amik pahtu bui jawatan,ore pas 4 5 puloh tahun duk brjuang,x d bui jawatan..takbirrr

    Balas

  54. bulan comel
    Jul 24, 2009 @ 09:33:22

    betul jugok aper yang di perkatakan oleh mat din tu,,,,itu lah kesilapan kita pimpinan pas mudoh cayoo ko bekas musuh,ore hok lamo duk sekong sembe sekong sembee duk kijoo islam kut bawoh niee tok amik doli pom,,,ore bawoh ado jugok lamo jugok kijo islam x kan x lehh dan x kan xdok sikit abok pom kelayakkan nak bawok bendo tuu…susohh laa weiii kalu lagu niee…nyoo kenoo tipuu demoo sokmoo laa nampok sangat ore pas niee x cerdikk….

    Balas

  55. azuan
    Ogo 27, 2009 @ 08:31:32

    Salam perjuangan cikgu,

    Semoga anta berada dlm keadaan sihat sokmo disamping keluarga. Lama tak jumpa&mgkin xknal ambo lg kot…tapi yang pasti Syabas & Tahniah atas perlantikan sebagai Pengurus Modal Insan Di PMBK-sawit. Mnta maaf sebab baru ucap sbb ambo xthu…lama kita putus tanpa sbrg khbr berito..InsyaAllah ada keizinan Allah s.w.t. jumpa lah nanti…

    Perjuangan perlu diteruskan walau dimana kita berada…setiap kepahitan pasti ada kemanisan yang menunggu…

    Wassalam

    Balas

  56. epa
    Jan 08, 2010 @ 14:33:29

    Jaga DUN salor tu nanti dirampas orang.

    Balas

  57. anak bapak
    Jan 14, 2010 @ 17:11:47

    cg…diharap dapat memainkan peranan dalam menjelaskan kecelaruan dan kekeliruan dalam kenyataan2 pihak tertentu dalam urusan kerajaan negeri…cg sebagai “org dalam” di PMBK dan termasuk dalam pimpinan pas…seharusnya cg berperanan lebih jauh, bukan sekadar bercakap perkara yang semua orang boleh cakap…mengulas isu yg umum…
    jadi berperanan la cg sebagai bloger kelantan yg berani, jgn sanggup sembunyikan kebenaran semata2 takut kedudukan tergugat…bermain tarik tali dgn pemimpin….dan jgn lebih ber politik dari “memperjuangkan Kebenaran”.

    Balas

  58. Abdul Salam (Ex Student Maahad Ar Rahmah 04
    Jan 25, 2010 @ 05:37:33

    Assalamualaikum cikgu..salam perjuangan..semoga PAS kekal di kelate & negeri lain..Doakan anak murid cikgu di Mesir…

    Balas

  59. Mohd Asri
    Feb 02, 2010 @ 09:45:08

    Saya ni baru jah nak kenal blog …

    saya nak belajar buat bolg yang canggih atau setidaktidaknya macam ni.. Ada gallery, profile, ada macam2 lagi lah…
    macammana nak buat tu…

    wwwallgreencom.blogspot.com

    Balas

  60. mansor
    Feb 08, 2011 @ 18:46:35

    salam

    Kalau Ikhlas ..jgn deete komen negatif ttg PAS…kalau delete menunjukkan anda tidak telus..tetapi..jahiliah

    Balas

  61. mansor
    Feb 08, 2011 @ 18:47:29

    http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2011&dt=0209&pub=Utusan_Malaysia&sec=Politik&pg=po_01.htm

    KUALA LUMPUR 8 Feb. โ€“ Semua pihak tidak perlu membuang masa melayan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat untuk berdebat dengan Majlis Fatwa Kebangsaan kerana ia tidak akan menghenti Mursyidul Am Pas itu daripada terus mengeluarkan fatwa politik yang mengelirukan.

    Bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad berkata, disebabkan itu, debat yang mahu dijayakan oleh Nik Abdul Aziz tidak akan mendatangkan sebarang keuntungan sebaliknya, ia akan bertukar menjadi pentas politik yang merugi umat Islam itu sendiri.

    โ€œDia (Nik Abdul Aziz) telah berpegang kepada sesuatu sehingga tidak mahu menerima kenyataan (mengenai perjuangan UMNO). Jadi, kalau berdebat pun ia tidak membawa sebarang keuntungan.

    โ€œSaya tidak fikir kerenah Nik Abdul Aziz ini perlu dilayan,โ€ katanya kepada pemberita selepas merasmikan sambutan ulang tahun penubuhan Pertubuhan Kebajikan Islam Malaysia (Perkim), di sini hari ini.

    Dr. Mahathir mengulas kenyataan Mursyidul Am Pas itu bahawa beliau tiada masalah sekiranya Majlis Fatwa Kebangsaan mahu mengkaji semua kenyataannya yang didakwa merosakkan akidah serta memecah-belahkan perpaduan umat Islam di negara ini.

    Isu itu timbul apabila Nik Abdul Aziz mengeluarkan kenyataan mengelirukan umat Islam ketika berkempen pada Pilihan Raya Kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Tenang baru-baru ini dengan mengatakan bahawa mereka yang tidak mengundi Pas ialah orang jahiliah.

    Dalam pada itu, tambah Dr. Mahathir, daripada membuang masa melayan Menteri Besar Kelantan itu, semua pihak terutamanya Majlis Fatwa Kebangsaan sepatutnya mempergiatkan usaha bagi menyedarkan rakyat mengenai fahaman Islam yang sebenar.

    Katanya, semua pihak perlu bergandingan bagi menjelaskan kepada rakyat bahawa Pas dan Nik Abdul Aziz hanya memperalatkan Islam sehingga menyebabkan perpecahan di kalangan umat Islam di negara ini.

    โ€œKita tidak payah kata dia tidak betul tapi kita perlu menggunakan peluang yang ada untuk menerangkan kepada masyarakat mengenai Islam yang sebenar dan siapa sebenarnya yang memperalatkan Islam,โ€ katanya.

    Balas

  62. hambali hassan
    Sep 20, 2011 @ 08:25:17

    teruskan perjuangan anda ( dalam PAS ) menegakkan islam di Malaysia,
    seluruh rakyat Kelantan sentiasa menyokong……..TAKBIRRRR!!!!

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: