Salam perjuangan…
Alhamdulillah genap usia sunnah tani 4 tahun memperkenalkan penanaman padi sri organik di Kelantan di bawah tunjuk ajar Pak Aeip pakar padi sri organik dari tasik Malaya indonesia. Sambutan yang diterima terhadap penanaman padi organik sungguh menggalakkan. Pelbagai kampus menjalani latihan praktikum di baroh tunjong untuk mendalami pertanian organik.

Malam ini buat julung kalinya diadakan jamuan sempena meraikan penamatan latihan praktikum 4 orang pelajar dari UMK dan UUM sementara kehadiran 2 org lagi dari UKM dan UNIMAS. Majlis diadakan cukup unik di tengah2 bendang padi dgn jamuan beras organik dan menu yg pelbagai. Majlis yg dimulakan oleh Hj Suhaimi selaku pengerusi dan diikuti dgn ucapan pak aeip, pn salwati dan wakil pelajar. Ucapan diakhiri oleh cg nuri selaku alp sunnah tani. Turut serta Hj Hashim selaku org lama dlm bidang pertanian.

image

image

image

image

image

image

image

Diharapkan lebih ramai lagi pelajar yg berminat utk menjalani latihan praktikum di sini dan perkembangan sunnah tani akan menjadi lebih baik dari semasa ke semasa.

Advertisement